"Een ondernemer moet zorgeloos kunnen ondernemen".

Dat begrijpen wij bij RechtsAdvies als geen ander!

Bereikbaar, begrijpelijk en betaalbaar advies

Wat je van ons kunt verwachten.

Eerstelijns juridisch advies

Het zakelijke rechtsbijstand abonnement van Rechtsadvies dekt altijd eerstelijns juridisch advies (dit kan per telefoon of e-mail). Eerstelijns juridisch advies doelt op directe beantwoording van (korte) juridische vragen. Denk bijvoorbeeld aan een vraag van een werkgever of een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd van een jaar wel een proeftijd mag hebben van twee maanden.

Rechtsadvies maakt een verschil tussen doelgroepen. Rechtsadvies erkent namelijk dat iedere doelgroep andere wensen en andere juridische dienstverlening nodig heeft.

U kunt al je vragen stellen over alle zakelijke juridische vraagstukken binnen het Nederlandse recht. Daarnaast beschik je ook over de mogelijkheid om een vragen stellen over het internationale recht.

Tweedelijns juridisch advies

Onze ervaring is dat je in verreweg de meeste gevallen als ondernemer met het door ons gegeven eerstelijns juridische advies verder kunt.

In die gevallen dat verdere ondersteuning gewenst is, of in zaken dat er bijvoorbeeld geprocedeerd moet worden kunnen we je uiteraard ook bijstaan. Dit noemen we het tweedelijns juridisch advies. Denk hierbij aan brieven schrijven, contracten opstellen, corresponderen (of bellen) met de wederpartij of indien nodig procederen.

Arbeidsrecht
In welke situatie heb ik te maken met Arbeidsrecht?

Als werkgever heeft u al gedurende 5 jaar een werknemer in dienst. Deze werknemer heeft zichzelf langzaam binnen het bedrijf omhoog gewerkt en is nu werkzaam als uw assistent. De afgelopen paar maanden gedraagt hij zich anders, hij komt niet meer op tijd op het werk, laat zijn taken door andere werknemers doen en gaat slordig om met de goederen van het bedrijf. U heeft hem hier al een aantal keer op aangesproken, maar hier doet hij verder niets mee. U wil graag weten wat uw rechten zijn.

U wil als startende ondernemer, van een discotheek, een arbeidsovereenkomst opstellen. U wil hierin opnemen dat uw werknemers, gedurende 4 jaren, na het einde van de overeenkomst bij geen enkele soortgelijke discotheek gaan werken. U wil graag weten of een soortgelijk beding in de arbeidsovereenkomst mag worden opgenomen.

Een aantal maanden vermoedt u dat er geld wordt gestolen uit de kassa van uw kledingwinkel. Na onderzoek blijkt dat er altijd kasverschillen ontstaan als werknemer A achter de kassa staat. U nodigt hem uit voor een gesprek waarin hij toegeeft dat hij af en toe wat geld leent uit de kassa. U deelt hem mondeling mee dat hij op staande voet is ontslagen en dat u dit de volgende dag schriftelijk zal bevestigen. U wilt graag weten of u dit op de goede manier heeft gedaan.

Contractenrecht
Huurrecht
Agentuurovereenkomsten
Internationaal Privaat recht
Incasso